Női higiénia és egészség

Így tartsd fenn intim egyensúlyod menstruáció idején!

2021-08-04

A menstruáció önmagában is kellemetlen időszakot jelent a nőknek, sőt vannak, akik kifejezetten erős fájdalmakra panaszkodnak ilyenkor. Ráadásul a hüvelyflóra ekkor még fogékonyabb a fertőzésekre, ezért fokozottabban kell ügyelnünk az intim higiéniára és a megelőzésre. Íme néhány tipp, hogy elkerüljük az extra kellemetlenségeket:

Hüvelyflóra támogatás a menstruáció alatt is
Hangulatingadozások, rendszertelen étkezés, csoki utáni vágy és fizikai teljesítőképességünkben érezhető változások – ismerősen cseng? A hormonjainknak köszönhetően ezeket mind különböző intenzitással érezhetjük, attól függően, hogy a ciklus melyik szakaszában vagyunk épp. Ezt a kényelmetlen, de szükségszerű tisztuló folyamatot még kellemetlenebbé teheti egy esetleges fertőzés, ha nem figyelünk oda eléggé a hüvelyflóránk egyensúlyára. A Compliflora Femina  ezekben a napokban sem hagy cserben, menstruáció alatt vagy utáni alkalmazásával támogathatjuk a hüvely természetes védelmét.

Hogyan védekezzünk a fertőzések ellen a menstruáció idején?
A menstruáció alatt nem elég az általános higiéniai napi rutinunkat követni, még jobban kell figyelnünk a napi tisztálkodásra és arra, hogy milyen termékeket használunk. A fertőzések elkerülése érdekében érdemes az alábbi 5 egyszerű lépést követnünk:
1.    kerüljük az illatosított szappanok és tusfürdők használatát, mosdjunk meleg vízzel, illatmentes szappannal vagy intim mosakodóval
2.    a tampon vagy kehely felhelyezése előtt minden esetben mossuk meg alaposan kezünket
3.    menstruáció alatt válasszunk pamut fehérneműt műszálas helyett
4.    ciklusunk idején sem kizárt a szexuális együttlét, viszont fokozottan ügyeljünk a biztonságra és az intim higiéniára
5.    nem utolsó sorban, támogassuk hüvelyflóránkat probiotikumokkal, például a higiénikusan, szájon át alkalmazható Compliflora Feminával.

Előzzük meg a bajt!
Hüvelyünkben a Lactobacillus baktériumok felelősek a savas pH fenntartásáért és meggátolják a kórokozók elszaporodását. Menstruációkor számuk azokban csökkenhet, ezért szervezetünknek szüksége van plusz támogatásra. Ne várjuk meg a menstruáció végét, már előtte és közben is tegyünk azért, hogy elkerüljük a nem kívánatos fertőzéseket. Már a menstruáció alatti napi 1 Compliflora Femina alkalmazása támogatást nyújthat az az intim egyensúly fenntartásában.

 

Kapcsolódó termékek

ComplifloraFemina

Weboldalunk harmadik féltől származó sütiket (cookie) használ működése folyamán, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek. Részletek... Engedélyezem