Női higiénia és egészség

Egyszerű megoldás intim ügyekre

2021-05-05

Amikor baktériumokról beszélünk, általában a gyulladásokat, betegségeket kiváltó kórokozók, vagy kedvezőbb esetben a bőrünkön, emésztőrendszerünkben élő mikrobióták jutnak mindenkinek az eszébe, pedig a jótékony apró élőlények az “intim” zónánk egészségéről és védelméről is gondoskodnak.

Mi a szerepe a baktériumoknak nemi és vizeletképző szerveink védelmében?
A hüvelyflóra állapotát számos tényező befolyásolja.  Függ az életkortól (nemi érés előtt nincs a hüvelyben baktérium), a táplálkozástól, a hormonális állapottól, a tisztálkodási szokásoktól. Egyensúlyát ezek mellett számos külső tényező is befolyásolhatja, vagy akár fel is boríthatja: az antibiotikumok, hormonkészítmények (pl. fogamzásgátlók) és egyéb gyógyszerek szedése, illetve egyes betegségek, mint a cukorbetegség és az immungyengeséggel járó betegségek is fogékonnyá tehetik szervezetünket a különböző kellemetlen és veszélyes fertőzésekre.

Ezekkel a fertőzésekkel szemben az egészséges hüvelyváladékban nagy számban megtalálható Lactobacillusok nyújtanak védelmet. Ha ezek megfelelően tudják végezni a dolgukat, akkor a fertőzést okozó baktériumok, gombák nem tudnak elszaporodni, de ha a Lactobacillusok száma valamilyen okból lecsökken, akkor már nem képesek elég hatékonyan megvédeni minket.

A hüvely normál baktériumflórájának fenntartásához, helyreállításához az alábbi tanácsokat érdemes betartanunk:

  1. Figyeljünk oda a megfelelő higiéniára! Egyes tisztálkodószerek felboríthatják a normál flóra egyensúlyát, megzavarhatják a pH-t. Az intim területek tisztántartására használjunk mindig tiszta vizet és megfelelő tisztálkodószert!
  2. Alapbetegségek esetén tartsuk be a kezelőorvos utasításait.
  3. Fordítsunk figyelmet az egészséges életmódra és a megfelelő, változatos táplálkozásra, fogyasszunk rendszeresen erjesztett élelmiszereket, élőflórás joghurtokat.
  4. Fennálló fertőzések vagy antibiotikumos kezelés alatt egészítsük ki étrendünket megfelelő táplék-kiegészítővel. Compliflora Femina a kifejezetten a női intim területek támogatására kifejlesztett készítmény, amelynek kapszulái a Lactobacillusok 4 törzsét tartalmazzák: L. acidophilus, L. plantarum, L.fermentum, L.rhamnosus. A speciális, egyedülálló gyártási folyamatnak köszönhetően a kapszulákban lévő hatóanyag késleltetetten oldódik fel (DRCAPS), így a Lactobacillus baktériumtörzseket a gyomorsav agresszív környezete nem károsítja, ezért azok épségben jutnak a megtelepedésük (kolonizáció) helyére. A 4 baktériumtörzs kombinációján keresztül minden egyes napi adag (kapszula) 6 milliárd baktériumot tartalmaz.

Kapcsolódó termékek

ComplifloraFemina

Weboldalunk harmadik féltől származó sütiket (cookie) használ működése folyamán, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek. Részletek... Engedélyezem