Szopogatótabletták

Házi praktikák vagy gyógyszerek? Így vedd fel a harcot a torokfájással!

2021-11-30

Sokan ma is gyakran nyúlnak olyan házi praktikákhoz megfázás esetén, amiket már déd- és nagyanyáink is rendszeresen alkalmaztak. Mások azonnal orvoshoz rohannak és akár erős gyógyszeres kúrát is bevetnek a mihamarabbi gyógyulás érdekében. Mégis mi a legjobb, amit ilyenkor tehetünk?  

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy télen fokozottabban kell figyelnünk immunrendszerünk támogatására, hiszen könnyebben dönthet le a lábunkról egy betegség és hamar jelentkezhetnek a megfázás tünetei, mint amilyen a torokfájás is. Ezt okozhatják baktériumok, de a hideg beköszöntével a vírusok okozta fertőzés a gyakoribb, amely általában pár napig tartó akut torokfájással jár. A gyulladás érintheti a gégét és a hangszalagokat is, amely rekedtséghez, vagy akár átmeneti hangvesztéshez is vezethet. 

Mivel kezeljük a torokfájást?
Ilyen esetben elővehetjük a már bevált házi praktikáinkat, esetleg gyógyszerekkel is felléphetünk a gyakran fájdalommal járó felső légúti megbetegedésekkel szemben. Ezek kiegészítőjeként a Vocal szopogatótabletta az izlandi zuzmó, a C-vitamin és a cink elegyével is támogatást adhat.  Hatékonyan csillapíthatja a torok és a garat irritációját, így a köhögési ingert, és a rekedtséget is segíthet enyhíteni. A három ízben – cseresznye, citrom és menta – kapható Vocal szopogatótabletta összetevői egymást erősítve járulnak hozzá a toroknyálkahártya és az immunrendszer támogatásához.

Kiegészítésként, íme néhány otthon is gyorsan megvalósítható terápia tipp:
•    A só fertőtlenítő hatással bír, ezért a langyos sós vízzel történő gargalizálás csökkentheti a torok gyulladását.
•    A méz számos jótékony tulajdonsága közé tartozik a köhögéscsillapító hatása. Ha a megfázás során köhögés is jelentkezik, tegyünk egy-két kanállal a gyógynövényes teánkba, de fogyaszthatjuk önmagában is.
•    A gyulladástól kiszáradt légutainkra nyugtató hatással lehet a meleg pára, gőz belégzése. Öntsünk egy tábla forró vizet, szórjunk bele tengeri sót, majd fejünket törölközővel letakarva hajoljunk a tál fölé, belélegezve a forró gőzt.

Ezen kívül javasoljuk a sok pihenést és a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelt, amellyel támogatjuk gyógyulásunkat!
 

Kapcsolódó termékek

Vocal szopogatótabletta Étrend-kiegészítőMenta

Vocal szopogatótabletta Étrend-kiegészítőCitrom

Vocal szopogatótabletta Étrend-kiegészítőCseresznye

Weboldalunk harmadik féltől származó sütiket (cookie) használ működése folyamán, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek. Részletek... Engedélyezem