Köhögéscsillapító

Külső hatások okozta torokirritáció és köhögés? Enyhítsd természetes hatóanyagokkal!

2023-10-02

A torokirritáció és köhögés gyakori panaszként jelentkezhet főleg azok körében, akik nagyvárosban élnek. Felső légúti megbetegedés tüneteit ugyanis nem csak vírusok okozhatják, a por, a szmog, a szennyezett levegő és az egyéb környezeti hatások is kiválthatnak kellemetlen panaszokat. Ilyen esetben is bátran nyúlhatunk az IVEX köhögés csillapító sziruphoz*, ami hatékony segítség lehet az egész családnak. 

Mi okozhat felső légúti irritációt?
Aki városban él tapasztalhatott már légszennyezés okozta felső légúti panaszokat, amely nem csak fizikai állapotunkat, hanem általános közérzetünket is befolyásolja. De nem csak az ipari folyamatokból és közlekedésből származó káros anyagok irritálhatják a nyálkahártyát ezáltal köhögési ingereket okozva, a mindennapok során használt számos vegyi anyag, tisztítószerek és a dohányfüst is káros hatással lehetnek szervezetünkre.

A légutak öntisztulási folyamatára a levegő hőmérsékletének és páratartalmának változása is hatással bír: a száraz, hideg levegő kiszáríthatja a torokban található nyálkaréteget. A hideg idő beköszöntével, erre érdemes nagyobb figyelmet fordítanunk, hogy csökkentsük a fertőzések kockázatát és elkerülhetjük a megfázással járó megbetegedéseket.

Így segít az IVEX köhögés csillapító szirup
Ha a fenti panaszokat észleljük magunkon a legjobb, amit tehetünk, hogy megnyugtatjuk légutainkat és támogatjuk tisztulásukat például olyan nyugtató, mukolitikus termékkel, mint az IVEX köhögés csillapító szirup*, amely a természetes összetevőinek köszönhetően már 1 éves kortól alkalmazható.

Az összetevői között megtalálható fehérmályva, a borostyán, a kakukkfű és a méz kombinációja természetes védőréteget képez a nyálkahártyán, csökkenti a kellemetlen irritációt, csillapítja a köhögési reflexet, hogy ismét fellélegezhessünk. A borostyán hörgőtágító hatásának köszönhetően a krónikus légúti betegségben szenvedők, mint például az asztmások is biztonsággal alkalmazhatják.

A legjobb, ha megelőzzük a tüneteket
Nem tudunk eléggé elővigyázatosak lenni, mégis kellő odafigyeléssel és hatékony módszerekkel minimalizálhatjuk a környezeti hatások okozta torokirritációt. Nézzük mit tehetünk!

Gondoskodjunk a megfelelő páratartalomról, ugyanis a száraz levegő, ahogy már fentebb kifejtettük, kiszáríthatja a torok nyálkahártyáját. Otthonunkban érdemes párásítót is alkalmazni, különösen a hidegebb hónapokban.
A légyszennyezés ellen az utcán sétálva legfeljebb maszkkal tudunk védekezni, de otthonunk levegőjét egy légszűrő használatával könnyedén tisztábbá és egészségesebbé tehetjük.
Tartsuk tisztán környezetünket, de kerüljük az erős vegyszereket, hiszen ezek is irritációt okozhatnak. 

Ha pedig minden óvatosságunk ellenére jelentkeznek a felső légúti megbetegedésre utaló tünetek, az IVEX köhögés csillapító szirup* hatékony és gyors enyhülést jelenthet.

*ORVOSTECHNIKAI ESZKÖZ/GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZ. A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Forgalmazza: Sirowa Hungary Kft. 1138 Budapest, Tomori u. 32.

Kapcsolódó termékek

IvexKöhögés csillapító szirup

Vocal szopogatótabletta Étrend-kiegészítőCseresznye

Weboldalunk harmadik féltől származó sütiket (cookie) használ működése folyamán, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek. Részletek... Engedélyezem