Élőflórás készítmények

Gondozd mikrobiomod, hogy nyugodtan teljen a nyaralás!

2021-05-05

“Minden betegség a belekben kezdődik” szokták idézni az orvostudomány atyját, Hippokratészt. Napjainkban egyre több tudományos felfedezés erősíti meg az ókori tudós felismerését, ezért is találkozunk rendkívül gyakran az egészségügyi témájú cikkekben, előadásokban a “mikrobiom” kifejezéssel, amikor egyes autoimmun, emésztőrendszeri betegség, vagy akár az elhízás és az izületi gyulladások okai kerülnek szóba.

De mi is az a mikrobiom?
A mikrobiom -régebbi közkeletű nevén bélflóra-, azon mikrobák, azaz baktériumok, vírusok, gombák (mikrobioták) összessége, amelyek velünk, bennünk, rajtunk élnek, táplálnak, védenek, valamint időnként kihasználnak minket. Az emberi szervezet humán sejtjei, szövetei és szervei közös ökoszisztémát alkotnak a szervezetünkben élő mikrobákkal, amelyek össztömege ugyan csak kb. 200 grammot tesz ki, de testünkben mégis több mint tízszer annyi mikrobiális sejt található, mint emberi sejt.
A mikrobiom összetétele minden ember esetében egyedi, első mikróbáinkat születéskor, majd a szoptatáskor az anyatejen keresztül édesanyánktól kapjuk. Egész életünk során folyamatosan ezekkel a mikróbákkal kapcsolódva létezünk, tartós biológiai kapcsolatba állunk velük, és immunrendszerünk fontos elemeként működnek.
Ezért okoz nagy gondot, ha ennek a mikrobiomnak az egyensúlya megbomlik, amit kiválthat egy erős antibiotikum kúra, de akár mi magunk is árthatunk neki az egészségtelen, egyoldalú táplálkozással, dohányzással és nem utolsó sorban inaktív, mozgáshiányos, stresszes életmódunkkal.

Sajnos már kisebb változások, például egy hosszabb utazás, vagy egy egzotikus nyaralás is okozhatnak gondokat a mikrobiom szempontjából, amelyek elsősorban emésztőrendszeri problémák formájában, hasfájással, hányással, hasmenéssel vagy székrekedéssel is jelentkezhetnek.
Ilyen esetekben jelentenek praktikus segítséget a speciális étrendkiegészítők, amelyek tartalmazzák a microbiom részét képező jótékony baktériumokat, mikrobákat .
Kifejezetten hasmenés, illetve emésztési problémák, székrekedés esetén érdemes odafigyelni a microbiom működéséhez szükséges jótékony baktériumok egyensúlyának helyreállítására a szervezetünkben. Ehhez alapvetően fontos az egészséges étkezés és életmód, de természetesen támogatást adhatnak az olyan készítmények is, amelyek a microbiom megfelelő működéséhez szükséges jótékony baktériumokat tartalmaznak. Az innovatív, gyomorsavnak is ellenálló Compliflora Family kapszula élő élesztőkultúrát (Saccharomyces boulardii) és a tejsavbaktériumok két törzsét is tartalmazza, amelyek mind a vékonybélben (Lactobacillus rhamnosus), mind a vastagbélben (Bifidobacterium lactis) jelen vannak, ezen kívül oligofruktóz (prebiotikum), azaz a lacto- és bifidobaktériumok egy speciális tápanyaga is megtalálható benne. A Compliflora Family kapszulákból, már napi egy is elegendő a gyerekek és felnőttek számára.

Kapcsolódó termékek

ComplifloraFamily Étrend-kiegészítő

Weboldalunk harmadik féltől származó sütiket (cookie) használ működése folyamán, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek. Részletek... Engedélyezem