Bőr irritáció és napégés

A napvédelem fontos: de mit tegyünk, ha már leégtünk?

2021-06-28

Nyáron mindenki komolyabban veszi a napsugarak elleni védelmet, hiszen gyakran halljuk, hogy milyen veszélyekkel jár, ha nem óvjuk bőrünket a káros UV-sugárzástól. A napvédő termékek széles körben, nagy választékban állnak rendelkezésünkre, mégis megeshet, hogy megtörténik a baj – a napon töltött időt követően jelentkeznek a napégés tünetei, bőrünk kipirosodik, fájdalmassá válhat, és ha nem vigyázunk napszúrást is kaphatunk. Ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, hogy mielőbb kezeljük az érintett felületet, hirdatáljuk, nyugtatjuk, és segítjük bőrünk természetes regenerálódását.

Mit hívjunk segítségül ehhez?
Napégés, szolárium utáni bőrpír és akár egyszerű háztartási égési sérülések után is legjobb barátunk a panthenol, egy B-vitamin-származék, ami serkenti a bőr természetes regenerálódási folyamatait, és fenntartja a bőr megfelelő hidratáltsági állapotát. Ismerősen cseng? Nem véletlen, a Panthenol márkanév gyerekkorunk óta megtalálható a felkészültebb családok házipatikájában. A Panthenol SOS spray másik fő hatóanyaga az allantoin, ami csökkenti az irritáció érzését, hidratálja, puhítja és simítja a bőrt. A kellemes állagú spray a két hatóanyag kombinációja által válik igazán hatékonnyá.
 
Mit tehetünk még?
Először is ne feledkezzünk meg róla, hogy a napégés nemcsak forró nyári napokon, de a szoláriumban is fenyegeti bőrünket. Ha úgy érezzük, szükségünk van leégett bőrünk kezelésére, próbáljuk kerülni a kétes hatású házi praktikákat, válasszuk a lehető legjobb összetételű napozás utáni krémet, és az alábbi néhány tippet tartsuk szem előtt:
  • legfontosabb az azonnali ápolás,
  • vegyünk hűsítő zuhanyt, vagy tegyünk rá hideg vizes borogatást,
  • ne feledkezzünk meg a hidratálásról, fogyasszunk elegendő mennyiségű vizet,
  • és végül: válasszunk megfelelő, magas hatóanyag tartalmú, hidratáló hatású termékeket, mint például a Panthenol SOS.
Ha már megtörtént a baj – mik a tünetek?
Ha sokat tartózkodtunk a tűző napon és túl sok UV-sugárzás érte bőrünket, pár órán belül már jelentkeznek a napégést jellemző tünetek, mint amilyen a bőr kipirosodása, égő és viszkető érzés, súlyosabb esetben bőrünk akár fel is hólyagosodhat. 
A leégés gyakran napokig tartó bőrfájdalommal jár, sőt napszúrás is társulhat hozzá. Ne felejtsük, a legjobb, amit tehetünk, a megelőzés!

Kapcsolódó termékek

Panthenol SOSSpray Kozmetikum

Weboldalunk harmadik féltől származó sütiket (cookie) használ működése folyamán, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek. Részletek... Engedélyezem