Köhögéscsillapító

Hurutos vagy száraz? - Természetes hatóanyagokkal mindkét fajta köhögés ellen

2022-10-03

Sokan ismerjük a problémát: köhögünk, torkunk irritált, de nem tudjuk, hogy mihez nyúljunk a gyógyszeres szekrényben. Ha nem egyértelmű, hogy milyen fajta köhögéssel állunk szemben, a legjobb, amit tehetünk, hogy nyugtatjuk felső légutainkat, addig is, amíg szükség esetén további kezelésbe fogunk. Felső légúti irritációt és megbetegedést ugyanis számos ok válthat ki, még akár a hirtelen jött hideg vagy a városi szmog is. Ilyen esetben lehet mind gyerekek, mind a felnőttek segítségére az IVEX köhögés elleni szirup* (orvostechnikai eszköz/gyógyászati segédeszköz), ami természetes hatóanyagokkal felvértezve enyhíti a panaszokat és segíti a felső légút tisztulását.

Hármas hatás 
Az IVEX köhögés elleni szirup *(orvostechnikai eszköz/gyógyászati segédeszköz), tartalmazza a fehérmályva, a borostyán, a kakukkfű és a méz megfelelő mennyiségét, amely hármas hatással - nyugtató, mukolitikus, köhögés csillapító - enyhíti mind a hurutos, mind a száraz köhögést. A nyálkahártyán egyfajta védőréteget képezve óvja a torkot a külső hatások okozta irritációtól, elősegíti a nyák leválását, csökkenti a köhögést és a nyugtatja a légutat a köhögőrohamok esetén is. A természetes összetevőknek köszönhetően már 1 éves kortól alkalmazható. 

Természetes összetevők
Az orvosi ziliznek is nevezett fehérmályva gyógyhatását állítólag már az ókorban is ismerték. Hurutoldó és köhögéscsillapító hatása miatt fontos összetevője a légúti megbetegedésekre és nyálkahártya-gyulladásra szánt készítményeknek, de gyomor- vagy bélhurut panaszokra is bátran alkalmazhatjuk. 
A borostyán nemcsak az átmeneti irritáció vagy a produktív köhögéssel járó hörghurut enyhítésében hatékony, hanem a száraz köhögéssel járó betegségek esetén is. Hörgőtágító hatásának köszönhetően azonban a nehézlégzéssel járó, krónikus légúti betegségekben szenvedők (pl. asztma) számára is előnyös lehet. 
A kakukkfüvet a köptető és antibakteriális hatása miatt szintén régóta használják köhögés, torokfájás vagy egyéb felső légúti irritációk enyhítésére. Segít a száraz köhögés kezelésében, hogy ismét könnyedén fellélegezhessünk.
A gyógynövények mellett a méz gyulladáscsökkentő és nyugtató hatása sem elhanyagolható. Megfázás esetén is gyakran vesszük le a polcról, gondoljunk csak a gyermekkorunkra, amikor szüleink egy-egy kanál mézzel igyekeztek enyhíteni megfázás esetén a torok irritációját. 

Szervezetünk megfelelő működéséhez fontos az immunrendszerünk erősítése, amelyhez elengedhetetlen a vitaminok és a nyomelemek pótlása. De akármennyire is igyekszünk fenntartani hosszútávú immunitásunkat, megeshet, hogy ledönt a lábunkról egy megfázás, vagy külső tényezők hatására irritáció lép fel a torkunkban. Hacsak nem bakteriális felső légúti fertőzésről van szó, amikor már antibiotikum használatára is szükség lehet, az olyan nyákoldó és köhögéscsillapító készítmények is hatékonyan megoldást jelenthetnek, mint az IVEX köhögés elleni szirup*  (orvostechnikai eszköz/gyógyászati segédeszköz).

*Orvostechnikai eszköz/gyógyászati segédeszköz. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!
Forgalmazza: Sirowa Hungary Kft. 1117 Budapest, Alíz u. 4

Kapcsolódó termékek

IvexKöhögés csillapító szirup

Vocal szopogatótabletta Étrend-kiegészítőCseresznye

ComplifloraImmuno Étrend-kiegészítő

Weboldalunk harmadik féltől származó sütiket (cookie) használ működése folyamán, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek. Részletek... Engedélyezem