Női higiénia és egészség

A nyár kihívásai: így védd intim egyensúlyod bárhol!

2021-05-31

Kezdődik kedvenc évszakunk, amikor már alig várjuk, hogy csobbanhassunk a strandon, vagy kiereszthessük a gőzt egy fesztiválon. A nők számára egyik sem veszélytelen terep, ha a hüvelyflóráról van szó, ezért kell fokozottan ügyelnünk az intim higiéniára.  

Tudtad, hogy a nők kezén többféle baktérium él, mint a férfiakén?
Nem túlzás, ezzel már kutatások is foglalkoztak. Talán azért van így, amiért több dologra is tudunk koncentrálni - és ebből a figyelemből fontos, hogy minél többet fordítsunk a tisztaságunkra, hiszen a vizes környezet és a kánikula jó alaposan megnöveli az intim fertőzések veszélyét. A legjobb, amit ilyenkor tehetünk (az általános higiéniai elvárások betartása felett) az, hogy megfelelő táplálék-kiegészítőkkel támogatjuk hüvelyflóránk védekezőképességét. Ez azonban magában is kihívást jelenthet bizonyos helyzetekben, ha a lokális alkalmazás mellett döntünk. A Compliflora Femina szájon át bevehető intim táplálékkiegészítő épp erre a célra született: veled van a legextrémebb helyzetekben is, hogy érintés nélkül alkalmazhasd akár egy többnapos fesztivál, akár egy sátorozós kirándulás közepette is.

Mikor vagyunk a legjobban kitéve a fertőzéseknek?
Senki sem szeretné, hogy nyaralását és kikapcsolódását elrontsa egy nem kívánt fertőzés.  A strandok nedves környezete, a közösségi mellékhelyiségek, a fesztiválok visszafogott higiéniás körülményei mind nagy kockázatot jelentenek, amikor támogatni kell testünket, hogy fenntarthassuk a hüvelyben található baktériumok egyensúlyát. De bárhol is vagyunk, a saját kezünkön található nagyszámú baktérium is növelheti a hüvelyi problémák kialakulásának kockázatát. A fertőzésektől elvonatkoztatva pedig, vannak olyan állapotok, amik szezontól függetlenül, magukban is megbillenthetik a hüvelyflóra egyensúlyát: ilyen a fogamzásgátló szedése, a menstruáció, a terhesség és a szülés utáni időszak, vagy a változókor. Intim világunk természetes védelme érdekében ilyenkor is szükség lehet kiegészítő támogatásra.

Gondoljunk a megelőzésre!
Sokunknak a megelőzés csak akkor jut eszébe, ha már kezelésre van szükség – akár fertőzés, akár antibiotikumkúra után. A nyári szezon kihívásait jelentő hüvelyproblémák ellen azonban megelőzéssel tehetünk a legtöbbet. Már napi 1 Compliflora Femina kapszula alkalmazásával 4 féle baktériumtörzshöz jutunk hozzá, kapszulánként 6 milliárd baktériummal. 

Az étrendkiegészítők nem helyettesítik a változatos és kiegyensúlyozott táplálkozást, valamint az egészséges életmódot.

Kapcsolódó termékek

ComplifloraFemina

Weboldalunk harmadik féltől származó sütiket (cookie) használ működése folyamán, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek. Részletek... Engedélyezem