Élőflórás készítmények

Egy kapszulával az erős immunrendszerért!

2021-10-01

Immunrendszerünk megfelelő működésében fontos szerepet játszanak a vitaminok és a nyomelemek, és most már azt is tudjuk, hogy belső, probiotikus egyensúlyunk is. Napi rendszeres gyümölcs- és zöldségfogyasztással hozzá is jutunk a kellő vitamin mennyiséghez – gondolhatnánk. Kiegyensúlyozott táplálkozással talán el is érhetnénk az ideális állapotot, a statisztikák azonban egyértelműen megmutatják, hogy közel sem eszünk elegendő zöldséget és gyümölcsöt, ezért nem ússzuk meg a vitaminok és étrend-kiegészítők fogyasztását. De miért szednénk egy marék tablettát, ha egy kapszula is tartalmazhatja mindazt, amire szükségünk van a hosszú távú immunitás kiépítéséhez?

5 az 1-ben formula
A kellő mennyiségű vitaminbevitel és bélflóránk rendben tartása különösen fontos most, a hideg, nyirkos idő beköszöntével, amikor rendkívül megnövekszik a fertőzéses betegségek száma. Nem kell azonban naponta válogatni és porciózni a polcokat roskadásig megtöltő vitaminokból és probiotikumokból, hiszen többet is kiválthatunk a Compliflora Immuno kapszulával. A tejsavbaktérium gazdag keveréke a D vitaminnal, cinkkel és inulinnal olyan szinbiotikumot alkot, amely napi támogatást nyújt a szervezetünknek. 

A D vitamin fontosságát már kiemeltük korábbi cikkünkben. A napsütéses nyári hónapok után nem szabad elhanyagolnunk a kimerült tartalékaink feltöltését, ha fel akarjuk venni a harcot a betegségekkel szemben. Ez azonban nem minden, az erős immunrendszerhez egészséges bélflóra is szükséges. A kapszulában 4 milliárd tejsavbaktérium, más néven lactobacillus található. Ezek a jótékony baktériumok, azaz probiotikumok felelnek a bélrendszer mikrobális egyensúlyának fenntartásáért és K-vitamint is termelnek. A vastagbélben található több mint 400 különféle baktérium szabályozását pedig a prebiotikumok, mint például az inulin látják el, a „jó” baktériumok táplálásával.  A cinkről pedig minden nő tudja mennyire fontos, ha egészséges hajat és körmöket szeretnénk, de a kórokozókkal szembeni védelemben is társunk lehet. Ha nincs elegendő cink a szervezetünkben, gyengülhet annak immunitása.

Ne hanyagoljuk el a zöldség- és gyümölcsfogyasztást sem!
Az Eurostat 2017-es felmérése alapján az európai lakosok 36%-a fogyaszt napi egyszer gyümölcsöt, míg a zöldség esetében ez az arány 40%. Magyarország a sor végén kullog, pedig a szükséges napi vitamin-, ásványi anyag és rostbevitel fedezéséhez minimum 400 grammot kellene fogyasztanunk. A legjobb, amit tehetünk, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a napi vitaminbevitelünkben.
Erre figyeljünk:
•    táplálkozzunk változatosan, kerüljenek a tányérunkra zöldségek, gyümölcsök és rostban gazdag ételek,
•    a zöldséget és gyümölcsöt, ha lehet frissen fogyasszuk el, hiszen főzve vagy sütve veszít a vitamin mennyiségéből,
•    ha tehetjük, vásároljunk szezonális termékeket,
•    és természetesen támogassuk meg szervezetünket Compliflora Immuno kapszulával!

Kapcsolódó termékek

ComplifloraImmuno Étrend-kiegészítő

Weboldalunk harmadik féltől származó sütiket (cookie) használ működése folyamán, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassa Önnek. Részletek... Engedélyezem